Vi vil bare sove

 


Tantra dækker hverdagens energiunderskud, men underskuddet kan få dem til at aflyse. Hverdagen bider den hånd, der fodrer den. Dybest set er problemet nok, at seksualiteten hos dem begge flyder mindre af sig selv end kærlighed og spiritualitet gør.

Denne kvinde og hendes mand har travlt. Ud over arbejdet har de to mindre børn og et aktivt fritidsliv med mange møder samt en del skærmarbejde. Dagen begynder 6.30 og ender ofte først klokken 22, og SÅ skal der laves tantra! Men ak, de er ofte begge to meget trætte på det tidspunkt og kan have tendens til at aflyse den tantra, de ellers har aftalt.

De har en forholdsvis løs aftale om at dyrke tantra to gange om ugen eller hver 3. dag - med mulighed for justeringer.

Hvis man graver lidt dybere i problemet, overvejer kvinden, om ikke det skyldes, at de på nogle punkter er et “dårligt” match: De har begge to “fra fabrikken af” ret nemt ved hjerte- og spirituel kontakt. Men harachakraet flyder kun, hvis de er vågne omkring det og bevidst gør noget ved det, hvilket så er svært efter en lang dag.

Set over en længere periode har tantra dog grundlæggende styrket deres forhold og deres hverdag, idet den f.eks. har ændret stemningen ved spisebordet. Deres hverdag var faktisk nærmest umulig uden tantra, fordi den giver det, hverdagen kan mangle.

For træt i hovedet

“Min mand kom sent hjem fra et møde forleden, hvor jeg i længere tid havde siddet og skrevet noget vigtigt på computeren. Jeg kan faktisk ikke huske andet, end at jeg ser på PC’ens ur, at den er 22, og jeg tænker, at jeg orker ikke tantra, jeg er for træt i hovedet”, fortæller hun.

Hun husker desuden, at det ikke kun er hovedet, der er træt, men hele kroppen efter sådan en dag. Manden havde det på samme måde, og de aflyste tantra, selvom denne gang faktisk var mere udtrykkeligt aftalt end normalt.

Operation tantra

Et andet eksempel er, at en af deres døtre fornylig blev opereret. Operationen var forholdsvis harmløs, men i eftertiden var der behov for at holde øje med hende om natten, og derfor sov hun inde hos dem.

Det betød så, at de i de dage ikke dyrkede tantra. “Der sprang vi bare over. Vi kan jo ikke gøre det, når hun ligger ved siden af. Der var en af dagene, hvor det var oplagt at dyrke tantra, men vi gjorde det bare ikke, fordi hun skulle ligge i vores soveværelse. Vi kunne godt have arrangeret at gøre det et andet sted eller på et andet tidspunkt, men gjorde det bare ikke. Jeg kan egentlig ikke lige forklare hvorfor…”, sukker hun.

Dårligt match?

Og her er det, at hun generelt overvejer deres match på det seksuelle område: “Det er nok værre for os at være trætte om aftenen, fordi vi begge har den fælde, at vi ikke orker det. Vi vil bare sove. Hvis han f.eks. havde villet gennemføre det trods trætheden, havde vi gjort det”, fortæller hun og fortsætter: “Umiddelbart er vi bedst sammen i hjerte og krone, men det her med harachakraet er et sted, vi skal arbejde med begge to for at holde det vågent. Det er ikke, fordi det ikke fungerer, det skal bare hele tiden plejes.”

Men deres match er ikke dårligere, end at hvis de får gennemført deres tantraarbejde, kommer der bedre kontakt imellem dem, og den spreder sig til resten af hverdagen. Og det har de gjort med succes i flere perioder: strammet op og været kompromisløse.

Tantra lettede stemningen ved spisebordet

De har en del succes-historier. Deres samarbejde har f.eks. hjulpet hende gennem en dyb vanskelighed med mænd. Hun ville dybest set ikke have med dem at gøre. Men i kraft af tantra-arbejdet med hendes nuværende mand fik hun løst den problematik efter at have arbejdet med den i en længere periode på ca. 1 år. Det gav bl.a. en bedre stemning i hverdagen.

“Jeg var meget lukket over for mand og børn. Stemningen ved middagsbordet var præget af den lukning, der sad i hjertet. Men fordi jeg tvang mig selv til at være så tæt på en mand, som man er i seksualiteten - og fordi vi boede sammen - fik jeg problemet frem i lyset og fik arbejdet med det”, husker hun.

Dengang viste problemet sig ved, at hun var “lukket i sin måde at snakke på”. Hun var ikke så interesseret i mand og børn, spurgte ikke ind til tingene, samarbejdede ikke så meget om, at samværet blev hyggeligt. Nu er kommunikationen lettere, der er mere sjov og plads, mindre kontrol.

Den forandring skete på grund af deres tantraproces og er et eksempel på, hvordan tantra har styrket hverdagen for dette par.

Tantra letter stadig stemningen

Forrige gang de dyrkede tantra, oplevede hun et eksempel på, hvordan tantra til stadighed hjælper stemningen i hverdagen: “Jeg var frustreret over nogle arbejdsmæssige ting, der kørte rundt i mit hoved, især pga. et telefonopkald kort før tantra. Det tager jeg så med ind i sex og oplever, at det lægger sig. Det forvandler sig ikke til en jubel, men jeg får en følelse af, at det har flyttet sig. Jeg kom et andet og bedre sted hen, knap så bekymret og frustreret”, fortæller hun om en episode, der nok ellers havde forstyrret samværet og kontakten.

“Det, at tantra kan genetablere kontakten om aftenen mellem os, gør al logistikken og planlægningen i hverdagen nemmere næste dag. Det kører mere enkelt og uden større komplikationer”, fortæller hun.

“Og hvis der går for lang tid imellem, er det ikke godt for mig. Jeg bliver sur og irritabel, og afstanden mellem os øges også. Den gode kontakt og intimitet i hverdagen går gennem sex. Hvis vores kontakt har været lukket i løbet af dagen, kan det løses i tantra,” slutter hun.