7 trin til tantrarelationen

Ingen tantraproces forløber efter en snor. Der må være plads til udsving og uforudsete udfordringer. Skal man i gang med en ny relation, kan det alligevel være godt med et overblik over opgaver og muligheder. 

Denne liste skal ikke nødvendigvis følges kronologisk. Man kan gå direkte til sex efter trin 1, hvis man synes. Men brug den som inspiration til at afdække relationen.

1: Find et emne

Verden er fuld af potentielle partnere. Skønne mænd og kvinder er der nok af, så hvordan skal man foretage sin udvælgelse? Vi har tre tips til steder, hvor du kan gå på jagt:

▪ Tantra-arrangementer. Det kan både være deciderede tantra-single-arrangementer eller workshops og kurser om tantra. Her ved du, at de andre også er interesserede i tantra, så her handler det blot om at afdække, hvem der også er partnersøgende. Måske der tilmed er fælles øvelser, hvor I kan få prøvet kontakten af. 
▪ Datingservices. Det er stadig mere udbredt at bruge online datingservices. Når det kommer til at finde en tantrapartner, kan det være en ganske fin ide. Man kan netop skrive, at man søger en tantrapartner - det skaber jo allerede en vis sortering. Husk dog, at en onlinekontakt sjældent giver nogen basis for at vurdere den energimæssige virkelighed. Sørg derfor for hurtigt at få et fysisk møde i stand.

▪ Alle andre steder hvor mennesker mødes: arbejdspladsen, fester, barer, banegårde, forældremøder, konferencer og fritidsaktiviteter. At finde en tantrapartner kræver ikke et særligt forum, men det kræver, at du bliver opmærksom på dine energimæssige reaktioner. Grib din søgning an på en ny måde ved f.eks. at centrere i dit harachakra og mærk, hvornår det reagerer. Her kan man blive overrasket!

Kig evt. efter arrangementer og datingservices i vores linksamling:
Link:  

2: Foreløbig kontrakt

Hvordan du præsenterer dit ønske om at afprøve en mulig tantrarelation, må afhænge af situationen. Men det kan netop være godt at sige, at man gerne vil afprøve mulighederne, for det kan tage tid at finde ud af, om der er basis for tantra.

Man kan lave en midlertidig kontrakt, som handler om rammerne for afklaringsprocessen. I kan f.eks. aftale, at I arbejder sammen i to måneder. I den periode vil I afprøve jeres kontakt på forskellige måder. I kontrakten kan man også aftale, hvilke elementer man skal bruge til afklaringen - her kan man f.eks. følge denne 7 trins opskrift.

Som Anne Sophie Jørgensen forklarer i månedens interview, kan man se de første møder som en række opgaver, der skal løses.Vi skal finde ud af, om vi fungerer sammen på forskellige planer. Det gør ikke noget, at der er dårlige oplevelser eller kiksede møder undervejs, så længe vi har en oplevelse af overordnet at løse opgaverne. En foreløbig kontrakt kan hjælpe med at holde processen på sporet, så en enkelt dårlig oplevelse ikke får lov at få det sidste ord.

3: Meditation

Meditation skaber en kontakt, som ligger ud over den, man opbygger ved at snakke og være fysisk til stede sammen. Gennem meditation kan man få en fornemmelse af hinandens energisystemer, og selvom man måske ikke er så erfaren ud i meditation, kan der være vigtige informationer at hente her.

Det kan derfor være godt at begynde med at mødes nogle gange, hvor man mediterer og efterfølgende deler sin oplevelse af meditationen. Det er en ny måde at date på, men ikke mindre interessant.

Følgende øvelser er gode at lave som et led i at mærke den meditative kontakt:
Link:  
Link:  

4: Energimæssig udveksling

Dækker over at udveksle healing eller massage eller noget midt imellem. Her kræves ingen uddannelse i tantramassage eller særlige evner som healer. Det handler om at have en tæt kropslig kontakt, som ikke primært er seksuel. Massagen kan man udføre ud fra det, man evt. har lært - eller bare lade sig føre af sin intuition. Healing handler om i samarbejde at rette opmærksomheden mod forskellige steder i energisystemet. I en tantrisk afklaringsproces er det oplagt at give hinanden healing på hara-, hjerte- og kronechakraerne for at opbygge kontakten disse steder.

5: Sex

Sex er en uomgængelig del af en tantrarelation. Nogle vil gerne i gang med det samme, andre vil gerne udsætte det så længe som muligt - måske fordi der er for mange ubehagelige oplevelser i bagagen. Det giver dog god mening ikke at vente for længe, da det jo er en del af afklaringen.

Hvis det er første gang, man forsøger sig med tantra, kan der måske være en del forventninger og evt. indre præstationspres ved ideen om at skulle i gang med sex. Det er vigtigt ikke at bilde sig ind, at tantrisk sex er noget meget fint og avanceret. Det er dybest set seksualitetens naturlige udtryk, og altså ikke noget særligt. Desuden tager det også tid at opbygge den seksuelle kontakt, så det er ikke sikkert, at de store tantriske "oplevelser" indfinder sig under de første par møder. Fortvivl ej - processen er målet i sig selv.

6: Samtale

Tantra kan åbne til meget energi og sætte vanskeligheder i bevægelse. Derfor kan man få forskellige arter af reaktioner fra frådende emotioner over nagende modstand til oplevelser af dyb kontakt. Det er meget vigtigt at udvikle en måde at tale sammen på, hvor disse reaktioner kan rummes.

Overordnet er det en god ide, at man skiftes til at fortælle om sine oplevelser og om, hvad der er sket, siden man sås sidst. Den, som lytter, har fokus på at forsøge at forstå den andens oplevelse. Det betyder også, at de fleste vil skulle øve sig i ikke at tage den andens oplevelser for personligt. Det kan være nyttigt at træne at spejle den anden, især hvis kommunikationen ofte løber af sporet og bliver til diskussion og beskyldninger. 

Læs mere om at "spejle" som en del af kommunikationen i denne bog:
Link:  

7: Hygge og almindeligt samvær

Det er jo ikke sikkert, at man ønsker at have hygge og almindeligt samvær med sin tantrapartner. Men hvis man gør, er det også et sted, hvor man kan træne at være vågen og nærværende. Hvad er egentlig godt og nærende for jer at lave sammen?

En af misforståelserne omkring tantra kan handle om, at man ikke "må" lave "almindelige" ting med sin tantrapartner. Det er selvfølgelig ikke tilfældet - man kan foretage sig alt muligt almindeligt sammen. Pointen er, at der altid er proces. Og som tantrapar kan man aldrig holde fri fra proces. Det betyder, at selv når vi skal hygge os, kan der komme ting op i den ene eller den anden, som vi må forholde os til. Det er ikke en fejl. Det gjorde bare hyggeaftenen anderledes, end man havde forestillet sig.

Ah, det gik godt....

Formodentlig vil den afklarende fase vise, at forholdet både har udfordringer og potentialer. Sådan må det være, det er et vilkår. Hvis samarbejdet fungerer godt, vil I nok have lyst til at fortsætte. Efterhånden finder I sikkert en form, som fungerer godt for jer, og som kan være en ramme om jeres proces.

Det kan være konstruktivt og procesfremmende at arbejde videre med en kontrakt. Læs mere om, hvordan dette kan gøres her:
Link: