Polaritets-makeover

For at øge sin polaritetsfaktor må man opbygge sin glæde ved at være enten mand eller kvinde. Arketypiske billeder kan hjælpe én ind i en dybere kontakt med kønnenes kvaliteter - og kan give inspiration til fornyelse på alle planer.

Denne makeover foregår i tre trin: 1) den indledende meditation, 2) den praktiske omsætning og 3) mødet med omverdenen.

 

Meditation

Kontakt din vejrtrækning.

Bevæg din opmærksomhed op og ned inde i kroppen mellem krone- og rodchakra på vejrtrækningen.

Lad bevægelsen udvide sig, så du bevæger dig mellem jordpunkt og essenspunkt (find forklaring her)

Lad opmærksomheden lande i essenspunktet. Kig efter billeder på dit eget køn. Det kan være mænd eller kvinder, som rummer og udstråler spiritualitet, meditation, indsigt, kærlighed, perspektiv og/eller fred. Det er vigtigt at lade billederne komme af sig selv uden at forsøge at konstruere dem.

Lad opmærksomheden lande i jordpunktet. Kig efter billeder på dit eget køn. Det kan være mænd eller kvinder, som rummer og udstråler kraft, naturlighed, seksualitet, instinktivitet og kompromisløshed. Det er vigtigt at lade billederne komme af sig selv uden at forsøge at konstruere dem.

Bevæg dig på vejrtrækningen mellem billederne i top og bund.

Lav gerne øvelsen flere gange. Billederne kan forandre sig, efterhånden som du arbejder med din polaritetsfaktor, og det er vigtigt at følge denne forandring indefra.
 

Lad dig inspirere

Billeder på polaritet

Det er vigtigt at finde dine egne billeder. Eksempler på arketypiske billeder fra top og bund kunne være:

Kvinder fra toppen
Engel, yogini, Jomfru Maria, dakini

 

Kvinder fra bunden
Kali, amazone, indianerkvinde, kvindelig kriger

Mænd fra toppen
Jesus, Buddha, yogi, vismand

 

Mænd fra bunden
Samurai, kriger, viking, indianer

Næste trin i øvelsen handler om at bruge billederne til at forny dig med. Brug dem som skabeloner for din kønspolaritet - vel vidende at de er under konstant forandring.

Hvordan ville disse mænd/kvinder klæde sig? Du skal ikke bogstaveligt begynde at gå med rustning eller englevinger. Men en amazone foretrækker måske skind og pels fremfor polyester. En yogi foretrækker måske bomuld og rum mellem tæerne. Forsøg at lade billedernes kvaliteter finde vej til den måde, du udtrykker dig på gennem din påklædning. Det kan også være, at de kalder på forskellige former for "udstyr": et smykke, en amulet eller et par virkeligt kraftige vandrestøvler.

Hvordan ville de behandle deres krop? Vores forhold til kroppen er stærkt præget af vores kultur. Hvis du har kontakt til nogle mere oprindelige kvinde- og mandebilleder, hører der ofte et andet kropsbillede til. Det kan handle om udsmykning og små kropslige ritualer. Eller det kan være en bevidsthed om kroppens kraft og en impuls til at udvikle sin fysiske styrke eller sin sans for nydelse.

Hvilken holdning har de til kønnet? Er det noget, de forholder sig naturligt til med glæde og værdsættelse? Måske mange af vores sædvanlige forestillinger om køn slet ikke findes i dit billede. Det kan være en stor befrielse. Her kan også dukke negative aspekter op, f.eks. kan en nonne fra essenspunktet forholde sig fordømmende til kønnet. Forsøg at lade disse holdninger komme til bevidsthed, se på dem, giv slip og lad dem forandre sig.

Vis noget nyt

Tag billederne med ind i din hverdag. Hvordan ville personerne fra dit essens- eller jordpunkt håndtere dagligdagens situationer? Igen skal du ikke hugge hovedet af nogen eller svare alle med et "Gud velsigne dig", men lade billederne inspirere dig. Hvordan kan den kraft, som ligger i dem, omsættes i din hverdag? Hvad ville en yogini sige til en sur kassedame? Hvad ville krigeren sige til et grædende barn?

Når du møder en person af det modsatte køn (og det gør man jo jævnligt), så forsøg at møde vedkommende ud fra dine indre billeder. Hvad sker der, hvis du møder ham/hende ud fra jordpunkts-billedet? Og ud fra essenspunkts-billedet? Hvor opstår der dynamik og udveksling?

Kig efter andre menneskers polaritet. Alle mennesker har et køn og rummer en kraft, som er knyttet til kønnet. Hvis man kan se det i andre, kan man pludselig få øje på mange nuancer i det at være mand og kvinde på. Der er lige så mange måder at gøre det på, som der er mennesker. At træne værdsættelse af denne forskellighed virker positivt tilbage på din egen polaritetsfaktor.