Arbejd selv - mænd

Følgende øvelser handler om at træne mandens evne til at skille udløsning fra orgasme. 

Afklarende spørgsmål

Disse er vigtige for at afklare, om det er nu, jeg skal arbejde mere fokuseret med orgasme og udløsning. De bruges til at pejle sig ind på, hvor jeg er i processen, og hvad der er dagens opgave.

1 Holder jeg længe nok? Eller holder jeg for længe igen? Det handler om at vurdere, om der er motivation til at arbejde med tilbageholdelse af udløsningen, sådan at der kommer større frihed ind ift. samlejets varighed.
 
2 Er udløsningen en måde at udholde kontrasten mellem min forestilling om mit liv og så mit egenlige liv? Er udløsningen en slags sutteklud, noget jeg søger for at få en tilfredsstillelse, jeg alligevel ikke finder? Hvis ja, kan udløsningen trænge til at blive befriet for disse kompenserende lag. Udfordringen er, at manden kan opleve det, som om han mister det sidste område, hvor han bestemmer. Det skal der balanceres i.
 
3 Er det et godt tidspunkt at arbejde med tilbageholdelse af udløsningen? Er timingen rigtig? Her kan partneren også tages med på råd, for en sådan proces er energi- og fokuskrævende. Det er altså ikke alle tidspunkter i en mands liv, som egner sig til arbejdet med tilbageholdelse af udløsningen, der kan mangle tid eller overskud til dette arbejde.


Hvis ikke der er motivation og timing til denne opgave lige nu, kan det være aktuelt i stedet at have fokus på kontakten til jordpunktet og det at få mere kraftfulde orgasmer. Her kan man med fordel arbejde med "arbejd sammen"-øvelsen 


Hvis motivationen og timingen er til at arbejde konfronterende med udløsningen, er de næste spørgsmål:
 
Hvilken funktion har min orgasme og udløsning i mit liv?

Dette spørgsmål kan man reflektere over, meditere på og tage med ind i samlejet. Overvejelserne handler om, om man som mand bruger orgasmen og udløsningen som et rent afstressningsredskab eller som en vej ind i en dybere kontakt til sig selv og sin partner. Som så ofte er det i mandens virkelighed en blanding af disse to yderpoler, og udfordringen er at navigere i dette felt.

Hvor længe holder jeg? Skal jeg arbejde på at kunne blive ved længere eller på at få udløsning hurtigere?

Inddrag gerne en evt. partner i besvarelsen. Et gennemsnitligt samleje varer mellem tre og ti minutter, og her er pointen ikke, at man skal holde længst, men at man optræner mulighed for at styre tidspunktet, alt efter hvad der er mest givtigt for situationen.
 

Øvelser alene

  1. Knibeøvelsen for mænd: øvelsen går ud på at træne især to sæt muskler: de indre og de ydre bækkenbundsmuskler. De indre træner man ved at spænde bækkenbunden, mens man forsøger at trække testiklerne opad og kniber endetarmen sammen. De ydre er de muskler, der blandt andet bruges, når man vipper med et erigeret lem eller forsøger at presse de sidste dråber tis ud af urinrøret. Denne øvelse giver manden styrken til at holde udløsningen tilbage rent fysisk, men samme øvelser kan også bruges til at få udløsningen hurtigere. Spørgsmålet er, hvad der er procesmæssigt rigtigt i en given situation
  2. Variation i onani: lige før orgasmen holder man op med at bevæge hånden og retter opmærksomheden på følelsen af den begyndende orgasme. Efter lidt tid begynder man igen og stopper igen lige før klimaks. Denne øvelse giver større bevidsthed om, hvilke forskellige steder i kroppen orgasmen begynder.
  3. Variation i onani: igen handler det om tidspunktet lige før orgasmen, men denne gang skal man bruge knibeøvelsen til at forsøge at holde udløsningen tilbage. Denne øvelse kan efter mange forsøg give en opdeling af orgasme og udløsning.

 

Øvelser med partner

  1. Tag tid på samlejets længde og find hurtigste og længste tid for at se, hvor stor variationen er i jeres samlejer.
  2. Herefter kan man benytte sig af erfaringerne fra de to føromtalte variationer og prøve i samlejet at arbejde med henholdvis pause i samlejet og med at knibe orgasmen tilbage. Denne øvelse virker bedst, hvis parteren er med i processen og dermed bevidst kan hjælpe til.
  3. En mere krævende øvelse: I aftaler i parret, at manden ikke må få udløsning i et tidsrum på f.eks. 14 dage, men I fortsætter med at have samlejer. Når tidsperioden er forbi, vælger I enten at tage samme tidsperiode igen eller fordobler den. Det er selvfølgelig vigtigt for arbejdet, at manden ikke selv giver sig udløsning i mellemtiden. Denne øvelse viser hvilken funktion, udløsning og orgasme har for parret og manden i særdeleshed. Og den er krævende, fordi der skal være tid og overskud til at registrere og forholde sig til det øvelsen sætter i gang.