Arbejd selv - kvinder

Har du fået blod på tanden efter nye orgasmeoplevelser? Du kan gøre mange forskellige ting, alt efter hvor i processen du befinder dig, så det er essentielt først at gøre dig dét klart. 

Orgasme som fokuspunkt?

Det er en mulighed i en periode at arbejde med særligt fokus på orgasmen. Du kan gøre dig følgende overvejelser, ift. om det er en god ide:

Oplever jeg vanskeligheder med at få orgasme? Hvis ja, så skal der måske trænes her.

Mangler jeg i generel forstand adgang til instinktkræfterne omkring jordpunktet? Hvis ja, så kan arbejdet med dybere orgasmer være med til at skabe den kontakt.

Har jeg en oplevelse af at mangle seksuel selvtillid, kraft eller stabil kontakt til lysten? Hvis ja, så vil udvikling af evnen til orgasme både styrke selvfølelsen og kontakten til den dybere, seksuelle lyst.

Er jeg for fokuseret på orgasmen, så den kommer til at sætte dagsordenen for det seksuelle møde og dermed afleder min opmærksomhed fra, hvad der ellers fylder i mig? Hvis ja, trænger jeg måske til at udfordre mig selv ved at gøre noget helt andet, f.eks. udelade orgasmen i kortere eller længere tid. Dette vil gøre dens funktion tydeligere.

Hvis ja til nogle af disse kan du overveje at arbejde med orgasmen som fokuspunkt i en periode, hvis altså ikke:

Der er andre emner, som pt. er mere presserende? (kan f.eks. være: at få hverdagen til at hænge bedre sammen, at opdyrke evnen til at meditere, at minimere skænderier/konflikter, at arbejde en personlig vanskelighed igennem, eller at der lige nu er fokus på partnerens vanskeligheder).

Husk at mange oplever en uddybning af orgasmeoplevelsen gennem det generelle arbejde med tantra uden at have valgt at arbejde med orgasme som fokuspunkt. 

At arbejde med orgasmen som fokuspunkt

  1. Gør dig klart, hvordan opgaven ser ud: træne det at få en orgasme, at slippe begæret efter eller fokuseringen på orgasme, at få mere kraftfulde orgasmer eller noget helt fjerde.
  2. Præsenter opgaven for din partner, hvis du har en - vil han/hun hjælpe dig med dette? Hvis ikke, så overvej at arbejde med det på egen hånd, det kan kun smitte berigende af på det generelle sexliv. 
  3. Giv dig selv en periode til at arbejde med det, f.eks. tre måneder. Herefter kan du genoverveje, om opgaven nu har flyttet sig til noget andet, eller om der måske er brug for nye tiltag på den oprindelige opgave.
  4. Sæt dig ind i relevant viden om emnet. Læs hvad du kan finde om orgasme her på sitet samt f.eks.
  5. På baggrund af dine undersøgelser vælger du nogle øvelser ud, som du vil arbejde med.

 

Tips til mere kraftfulde orgasmer

  1. Træk vejret! Helt ned i maven, også på de tidspunkter, hvor du har for vane at begynde at gispe o.lign.
  2. Sæt lyd på. Jo mere ucensurerede lyde, du kan lade komme ud, jo mere åbnes der til instinktkræfterne.
  3. Når du mærker orgasmen nærme sig, kontakter du med din bevidsthed jordpunktet. Du skal ikke gøre noget for at trække energien op eller på anden vis styre den, men blot registrere, hvad der sker.