Single-tantra

Det tantriske parforhold - nu for singler? Nej, vel? Men som single kan du lave værdifuldt procesarbejde, som forbereder dig på et tantrisk parforhold. Det kan både være oprydning, træning og at lære dig selv at kende. Så hold dig ikke tilbage.

Uanset om du går og venter på at møde en partner, eller du er i en bevidst valgt singleperiode, så er der proces at hente. Brug tiden optimalt til at lære dig selv og dit energisystem at kende - og til at mødes og cirkulere med mennesker, uanset om de er partner-emner eller ej. Det træner din energibevidsthed, din glæde ved at være mand eller kvinde samt opbygger tiltrækning. Så indfinder tantrapartneren sig lettere, når det er tid til det.

Få input af Anne Sophie Jørgensen til hvordan du cirkulerer med andre og træner den rette holdning i singletiden: Link:  

Hvordan er livslysten og tilstanden i hara?

Tiden som single kan du oplagt bruge på at lære dig selv og dit harachakra bedre at kende. Hvad kan du godt lide at lave, hvad giver livslyst? Måske elsker du at boltre dig i vand og svømme? Eller det kan være, at du føler glæde ved at danse og mærke dit eget køns kraft gennem dansen med en dansepartner. Det kan også være, at du nyder at få og give massage? Der er mange muligheder for at mærke sin krop, lyst og glæden ved at være mand eller kvinde.

Jo mere du værdsætter dit eget køn og det at udfolde dig som mand eller kvinde, jo bedre vil du også blive til at værdsætte det modsatte køn (uanset om du ønsker dig en partner af samme eller modsatte køn).

Energibevidsthed

At mødes med mennesker i forskellige sammenhænge vil give dig en mulighed for at træne din energibevidsthed. Der finder altid en energiudveksling sted, uanset om du er bevidst om det eller ej. De fleste kender til det at møde et ukendt menneske på sin vej gennem supermarkedet, hvor der i et kort øjeblik opstår en kontakt. Det kan både være, at kontakten bringer glæde og smil frem, eller det kan være, at du umiddelbart føler dig frastødt og lukket. Det er eksempler på energimæssige møder mellem mennesker.

Du kan vælge at bruge disse muligheder til at blive mere bevidst om, hvad der sker energimæssigt i mødet mellem mennesker. Næste gang du står i kø i supermarkedet eller sidder i bussen, kan du prøve at mærke dit eget harachakra. Hvordan er tilstanden i det, når du bevæger dig ud i verden? Er det åbent eller lukket, og hvordan reagerer det på forskellige mennesker i din nærhed? Måske bliver du overrasket over, hvem det reagerer positivt på?

Det kan give vigtige erfaringer at lave den slags små eksperimenter for at lære noget om sit eget energisystem, og hvordan energien kan arbejde mellem mennesker.

Ryd op i tidligere erfaringer

Alle, som har blot et enkelt parforhold bag sig, medbringer erfaringer til det næste. Nogle er gode og brugbare. Andre hørte det gamle parforhold til og skal ikke bringes med videre.

Hvis du er vant til at meditere, er det oplagt at kigge energisystemet igennem. Hvor har du lagret gamle erfaringer? Måske ligger der ubehagelige billeder fra gamle seksuelle møder i harachakraet? Måske har du lavet en lukkemekanisme i hjertet for at skærme dig mod tidligere tiders svigt? Måske knuger dit solar plexus sig sammen bare ved tanken om igen at skulle ind i et parforhold?

Det er vigtigt at få kigget på disse tilstande i energisystemet. Du skal ikke tænke, at du skal slette eller ændre dem. Kig blot på dem med kærlighed og bevidsthed, så vil der komme forandring af tingene.

Du kan også kigge på dine tanker omkring parforhold.  Skriv ned hvilke overbevisninger om det modsatte køn, parforhold, dit eget køn og evt. familieliv, du har taget til dig gennem dine erfaringer. Kig kritisk på dem - har du virkelig ret? Eller kunne nogle af den måske modbevises ved at åbne sig for nye input?

Beslut dig for, hvilke overbevisninger du ikke længere vil nære i din bevidsthed. Sørg for at anholde dem næste gang, de dukker op - og slip dem så igen, så noget nyt kan komme frem.

Lær din seksualitet bedre at kende

Endelig er det også oplagt at bruge singleperioden til at udforske din egen seksualitet.Det kan være glimrende at eksperimentere med det på egen hånd, så du bliver klogere på, hvad du kan lide. Du kan også arbejde med at udvide din oplevelse af orgasmen, find evt. inspiration i januar måneds tema.

Hør eller genhør f.eks. interviewet med Maj Wismann om (især) kvinders orgasmer
Link:  

Faktisk findes der en del øvelser, som handler om at opbygge evnen til at rumme seksuel energi, og som skal udføres alene, i hvert fald i første omgang. Det gælder f.eks. mandens træning med at få bevidsthed omkring udløsningen samt kvindens arbejde med at udvide den orgastiske kapacitet. Læs f.eks. mere her.

Du kan også lave de fleste meditationsøvelser, som er beregnet på tantra. Par-øvelserne kan for det meste også gøres alene, og hvis du kender nogen, du kan meditere sammen med, kan det måske også være en mulighed at lave par-øvelserne sammen med en ven. 

I maj måned får du et helt tema, som handler om at finde en tantrapartner - eller blive glad for den, man har.

Link: