Den trækkende parøvelse


Træk i din partner!

Denne øvelse er god til at få fat i sin aggression og løsne op for frustrationer. Den er også god som optakt til en slåsøvelse eller pudekamp, bl.a. fordi den handler om at bruge kræfter mod en anden person, uden det ligner almindelig slåskamp.

Den kan bruges både som parøvelse, hvor man samarbejder om at udforske aggressionen eller som en øvelse, som manden arbejder med sammen med andre. Den kræver dog altid to personer.

Når den bliver brugt i et par, er det en god mulighed for at prøve kræfter med hinanden, en mulighed for manden til at bruge sine kræfter mod kvinden uden at vælte hende over ende. I det tilfælde bør kvinden være den nederste.

Hvis det er en mand, der bruger en ven at øve sig på, skal den, der øver sig, være øverst.

1  Den ene ligger på gulvet på ryggen, og den anden står op. Den stærkeste skal stå op.
Den, der ligger ned, har fødderne på den andens brystkasse, og de holder hinanden i hænderne eller rundt om håndleddene.

2  Den, der står, skal nu forsøge at trække sig ned, mens den, der ligger, skal presse den anden væk med benene. Sæt gerne lyd på: prust og brøl (det kommer helt af sig selv).

Øvelsens fordele

Fordelen er, at den, der ligger, får støtte fra benenes store muskelgrupper og kan dermed yde god modstand til den stående, som kan bruge alle sine armkræfter.

På den måde kan parret mødes omkring kraft, vrede og aggression, selvom den ene er meget stærkere end den anden.

Decideret slåskamp er også en god vej ind i aggressionen - her kan du se mere om, hvordan "Slåsklubben" bruger denne ramme til aggressionsudforskning:

Link


Dans din aggression

At danse er et fremragende redskab til at aktivere hele energisystemet. Vores playlists er bygget op af et indledende nummer, som kan ses som opvarmning samt en række numre, som bygger op mod et klimaks eller gennembrud. Det sidste nummer hjælper til at lande opbygningen igen. 

 

 

Hvordan bruger du din aggression?

Denne øvelse inviterer til fordybelse i, hvordan du bruger din aggression. Den består hovedsageligt af spørgsmål, som du stiller dig selv. Normalt ville man så tænke over, hvad man skal svare til det, hvad ville være et godt svar, hvad er mest rigtigt? Men når du stiller dig selv spørgsmålet, så forsøg at åbne dig for, at hvad som helst kan komme. Det kan være billeder, impulser, ernindringer, tanker, følelser, stemninger, fysiske fornemmelser, energimæssige reaktioner m. m. m.

Bagefter noterer du, hvad du har fundet ud af. Og så er det godt at lave øvelsen nogle gange, fx to gange om ugen de næste 2-3 uger. Så fortæller du dit ubevidste, at du er åben for input og indsigter omkring emnet. Vær også åben for, at indsigterne kan komme på andre tidspunkter end lige der, hvor du mediterer. Måske du vil opleve en situation, som med al tydelighed viser dig svaret på et af dine spørgsmål.

Øvelsen er lavet med temaet mænd og aggression i mente, men der er intet i vejen for at kvinder også kan lave den!

1 Slap af
Begynd med at lade din opmærksomhed synke indad og kontakte åndedrættet. Lad langsomt dit system falde til ro og samle sig.
 
2
 
Spørgsmål
Hvilke mennesker i mit liv har præget mit forhold til aggression?
Stil spørgsmålet inde i dig selv og forhold dig åbent over for hvad, der dukker op. Undlad så vidt muligt at frasortere noget fordi du måske tænker, at det er for fjollet eller ikke passer.
Her kan dukke mennesker op fra nær og fjern fortid: Læreren, der altid skældte ud, moren, som aldrig sagde et pip, ekskæresten, som manipulerede vha. passiv aggression. Lad dem alle passere igennem.
 
3 Spørgsmål
Hvor bruger jeg idag min aggressionskraft konstruktivt, aktivt og bevidst?
Stil spørgsmålet inde i dig selv og forhold dig åbent over for hvad, der dukker op. Undlad så vidt muligt at frasortere noget fordi du måske tænker, at det er for fjollet eller ikke passer.
 
4 Spørgsmål
Hvor bruger jeg idag min aggressionskraft kontrollerende, passivt eller ubevidst?
Stil spørgsmålet inde i dig selv og forhold dig åbent over for hvad, der dukker op. Undlad så vidt muligt at frasortere noget fordi du måske tænker, at det er for fjollet eller ikke passer.
 
5 Forankring
Lad din opmærksomhed søge ind i kroppen og nedad. Når du rammer bunden af kroppen, bevæger du dig yderligere 40 cm ned under jorden til jordpunktet. Her mediterer du på at finde et symbol på aggressionkraft. Forsøg igen at give plads til det, der kommer, selvom det måske er anderledes, end du havde ønsket eller forventet.