Hvad er Tigerens Rede?

Tantraforum.dk formidler den forståelse af tantra, som udspringer af Tigerens Rede, Taktsang Denmark.

 

Tigerens Rede er et spirituelt center i Gedved ved Horsens, ledet at Anne Sophie Jørgensen.

 

Tigerens Rede har eksisteret siden 1988, og er i virkeligheden flere ting: Nogle fysiske bygninger, Anne Sophies undervisning og et fællesskab.
 

Anne Sophie og hendes undevisning

Anne Sophie underviser på Tigerens Rede i emner som meditation i hverdagen, karma, tantra og energibevidsthed. Det er udtryk for en moderne, vestlig spiritualitet, som henter inspiration fra kristendom og tibetansk buddhisme. Undervisningen foregår indenfor rammerne af 1-4 dages kurser som regel i forbindelse med en weekend - med op til 100 deltagere af gangen. Anne Sophie har undervist siden 80'erne, og har desuden et succesrigt forfatterskab med bestsellere som "Tantrisk Kærlighed", "Tantra - sex, kærlighed og spiritualitet" og "Lodret menneske i en vandret verden".

 

Tigerens Redes bygninger

Bygningerne består af 2 undervisningsrum / meditationsrum, DugDråbeSalen og Tigergrotten, og en række tilhørende faciliteter som køkken, stue og arbejdsrum. DugDråbeSalen er 12-kantet, mens Tigergrotten er 9-kantet. Oprindelig var Tigerens Rede kun den 9-kantede bygning, men i 2010 blev der indviet en større sal, DugDråbeSalen, der er bygget sammen med det oprindelige. Tigerens Rede går meget op i miljøvenlighed og fornybar energi, derfor er alle de ca. 500 kvm opvarmet med et meget effektivt brændefyr med tilskud fra store solpaneler, der giver solvarme. Der bor ikke nogen på Tigerens Rede, det er "kun" et kursuscenter.
 

Fællesskabet

Fællesskabet omkring Tigerens Rede består af ca. 80 voksne, der bor i og omkring Gedved. De mødes i de daglige meditationer, sociale begivenheder som fødselsdage + nytårsaften og det praktiske frivillige arbejde der er omkring Tigerens Rede, indendørs, i haven, og på hjemmesiden f.eks.

 

Her kan du læse mere om: