Undersøg dit seksuelle kors

Øvelsen kan med fordel gøres over flere gange, da der kan være meget at forholde sig til. Skriv notater til hvert enkelt punkt, så du kan huske, hvad der sker, og så du kan se, om der er proces i det, hvis du laver øvelsen flere gange.

 Læs om lodret og vandret seksualitet her.

Den vandrette akse

1 Har du pornografiske fantasier/forestillinger?
Mediter på den/det, der er mest energi i.
Mærk om du har reaktioner i kroppen/chakraerne i forbindelse med øvelsen.
 
2 Har du romantiske forestillinger/drømme som du hænger fast i?
Det kan f.eks. være drømmen om den eneste ene, det store kirkebryllup, måden, hvorpå du iscenesætter din seksualitet (et romantisk indrettet soveværelse med alt hvad dertil hører), checklister over, hvordan den ideelle partner skal se ud, for at du kan acceptere ham/hende.
Mediter på den forestilling der rummer mest energi. Hvor kommer den fra? Er der reaktioner i kroppen eller et chakra?  Er du parat til at slippe den?

Den lodrette akse


1 Kontakt hjerte – hals – pineal - krone - essens og tilbage til hjertet. Slut cirkulationen i hjertet.
Lav denne cirkulation nogle gange. Det gør ikke noget, hvis du ikke kan mærke alle chakraer lige godt.
Hvad er spiritualitet for dig? Hvad kunne symbolisere din kontakt til spiritualitet? Måske har du allerede et symbol, som du af og til forbinder dig med. Det kan f.eks. være et kors, en krystal, en spirituel bygning.
 
2 Kontakt hara - rod - jordpunkt. Lav denne cirkulation nogle gange. Slut i jordpunkt.
Hvad mærker du i jordpunktet? Find et symbol, som kan symbolisere din kraft i jordpunktet. Det kan f.eks være et dyr eller en vildmand/vildkvinde, tantrisk figur.