Det lodrette køn - temaforside

Find din kønslighed nede i jorden og oppe i kronen!

Tema: Det lodrette køn

Vi kender normalt kun vores køn og kønslighed gennem det, vi hører og ser. Det, der kommer udefra: vores forældre, samfundet, medierne og venner. Her møder vi nogle kønsroller, der spiller en meget stor rolle.

Mange er dog kommet videre og har fundet ud af, hvem de selv er kønsligt - og i kraft af deres køn - gennem kropsarbejde og selvudvikling.

Men her i dette tema tilbyder tantraen, at du/I kan komme endnu videre med at blive rodfæstet i eget køn og få en højere og dybere forståelse, der breder sig længere ud.

Det handler om at finde sit køn i det lodrette: i spiritualiteten og dybt nede i instinkterne.

Det lodrette køn handler således om en indre erfaring af, at det er godt at være dig. Og det betyder også, at det er godt at have dit køn. Og se hvor mange spændende muligheder, der er i, at der findes to køn! Hvor megen sjov og udveksling og nyskabelse kan vi ikke få ud af vore store forskelle?

Viden om

Vi har som sædvanligt en oversigtsartikel, der fortæller generelt om, hvad det "lodrette køn" vil sige:
Link:

Vi har i vores kultur låst forskellige menneskelige egenskaber fast til kønnene, f.eks. "raske drenge" og "søde piger". Det kalder vi "kønsetiketterne". Det er noget af det, vi vil væk fra med det lodrette køn:
Link:

Sådan

Denne kvinde fortæller, hvordan hun arbejder med at finde kønslighed i det lodrette:
Link: 

Øvelser

Du kan blive mere lodret i det daglige, mange gange om dagen:
Link: 

En af de gode måder at arbejde med den lodrette akse på er at finde symboler på allerøverste og nederste "etage". I essenspunkt og jordpunkt. Her er en øvelse, du kan bruge til at gå på opdagelse - og få større sammenhæng i øvrigt mellem top og bund:
Link: